Remwegdemonstratie bij de Ceintuurbaan

RAALTE – Een bewonersgroep van de Ceintuurbaan in Raalte presenteert op zaterdag 30 maart een remwegdemonstratie. Dat gebeurt ter hoogte van de Monumentstraat. Hiermee willen de bewoners in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland aandacht vragen voor de verkeersveiligheid in en om hun straat. De snelheidslimiet op de Ceintuurbaan is 30 km per uur. Die maximumsnelheid wordt echter vaak overschreden.

Een remwegdemonstratie is een spectaculair evenement om te laten zien welk effect snelheid heeft op de remweg van auto’s. De instructeur zal eerst laten zien hoe lang de remweg is van een auto met een snelheid van 30 km/uur en daarna met 50 km/uur. De organiserende bewonersgroep heeft in het najaar van 2018 met meer dan honderd mensen uit de gemeente Raalte gesproken. Uit de gesprekken blijkt dat op veel plaatsen in Raalte mensen harder rijden dan is toegestaan. Bewoners Olaf en Truus Horn kwamen met het idee om een remwegdemonstratie te organiseren. Hierdoor hopen ze mensen bewust te maken en aan te moedigen zich in te zetten voor de verkeersveiligheid in hun eigen buurt. “We zijn door de gemeente Raalte serieus genomen en geholpen door VVN. Nu nog afwachten of de snelheid op de Ceintuurbaan als onderwerp hoog op de verkeersagenda komt te staan. De verkeersagenda wordt 4 april besproken in de raad”, zegt bewoner Thomas Klunder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.