Inwoners Raalte beter te spreken over gemeente

RAALTE – Inwoners van de gemeente Raalte waarderen hun omgeving met een 8.2. Ook de waardering van inwoners voor de dienstverlening van de gemeente zit in de lift. Van een 6,7 in 2016 naar een 7 in 2018.

Dat blijkt uit het landelijke onderzoek ‘Waar Staat Je Gemeente’, waar de gemeente eind 2018 aan mee heeft gedaan. Raalte zit op alle onderzoeksthema’s in de lift en presteert in verhouding beter dan gemeenten van vergelijkbare grootte.

Voor dit onderzoek werden 2100 inwoners gevraagd naar maatschappelijke thema’s als het woon- en leefklimaat, de relatie burger – gemeente, de gemeentelijke dienstverlening en het thema zorg en welzijn. In totaal hebben 612 inwoners in de periode tussen 20 november en 23 december 2018 de vragenlijst ingevuld. Daarnaast werden ruim honderd baliebezoekers geënquêteerd over de klanttevredenheid van de balie. Van de deelnemers aan het onderzoek geeft 62 procent aan in het afgelopen jaar contact te hebben gehad met de gemeente.

Wat betreft de waardering voor de zorg van de gemeente voor de leefomgeving scoort Raalte een 7,1 (in 2016 nog een 6,8) tegenover een 6,6 voor vergelijkbare gemeenten. 39 procent van de deelnemers aan het onderzoek zegt veel vertrouwen te hebben in het gemeentebestuur. Dat was in 2016 nog 31 procent. Vergelijkbare gemeenten scoren 28 procent. De manier waarop de gemeente inwoners/organisaties betrekt in het beleid en de samenwerking zoekt, scoort een 6,6. In 2016 was dat nog een 6.0. De waardering voor de digitale dienstverlening stijgt van 6,9 in 2016 naar een 7,2 (vergelijkbare gemeenten een 6,7). De waardering voor de communicatie en de informatievoorziening is gestegen van 6,6 naar een 6,9 (vergelijkbare gemeenten een 6,5).

Burgemeester Martijn Dadema is natuurlijk blij met de resultaten: “Maar onze lat ligt hoog. We grijpen de resultaten aan om onze dienstverlening te blijven verbeteren. Het verschil maken voor inwoners van onze gemeente. Daar draait het om!’

Het rapport is hier te downloaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.