Raalte roept inwoners op mee te doen aan IkPas

RAALTE – Op woensdag 6 maart start de landelijke actie ‘IkPas’. Dat betekent dat veel mensen veertig dagen geen alcohol drinken. De gemeente Raalte ondersteunt de actie vanuit het programma Raalte Gezond, waarin alcoholgebruik een belangrijk thema is.

Volgens een publicatie in De Stentor drinkt 26 procent van de volwassen inwoners van de gemeente Raalte teveel. Navraag leerde dat dat cijfer waarschijnlijk afkomstig is uit een onderzoek van de GGD IJsselland in 2016. Dat percentage is volgens de factsheet echter geen 26, maar 25 procent. Die ene procent is echter klein bier. Volgens de definities van GGD IJsselland is een volwassen man die meer dan veertien glazen per week nuttigt een probleemdrinker; voor vrouwen is dat aantal bepaald op meer dan zeven glazen per week. Luttenberger Herman Holtmaat doet al jaren mee aan IkPas en kan het iedereen aanraden: “Door mijn deelnames ben ik bewuster met alcohol bezig en kan ik alcohol makkelijker laten staan. Ik voel mij fitter, slaap beter en val tijdens de IkPas periode altijd een paar kilo af.”

IkPas ondersteunt deelnemers voor en tijdens de veertig dagen zonder alcohol met nieuwsbrieven, tips en ervaringsverhalen. De actie start op woensdag 6 maart en duurt tot en met zondag 14 april. Meedoen? Inschrijven is mogelijk via staging2.ikpas.nl/inschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.