Raalte krijgt 170.000 euro om centrum te versterken

RAALTE – De gemeente Raalte kan rekenen op een subsidie van 170.000 euro van de provincie Overijssel. Dit bedrag is bedoeld om het centrum te verbeteren. Woensdagochtend nam het bestuur van het Raalter Ondernemers Verbond (ROV) de subsidie symbolisch in ontvangst in het centrum van Raalte.

De bijdrage maakt deel uit van het ‘stadsarrangement’ dat Raalte sloot met Overijssel. Dit arrangement bestaat uit een aantal actiepunten die in de periode 2019 – 2021 moeten bijdragen aan de versterking van het centrum. Ook het ROV, vastgoedeigenaren en Toeristisch Platform Raalte zijn bij het project betrokken.

Wethouder Dennis Melenhorst: “Met de actiepunten uit het stadsarrangement willen we het centrum aantrekkelijk maken. Zo gaan we onder andere aan de slag met het verbeteren van de sfeer en beleving van de pleinen en straten en het veiliger, toegankelijker en toekomstbestendiger maken van de openbare ruimte”.

Henny Zomer van het ROV vult aan: “Daarnaast willen we helder krijgen waarin het centrum zich onderscheidt en wie de huidige én toekomstige consument precies is, zodat we daar gericht op kunnen inzetten”.

Meer foto's

7 REACTIES

  • Bel even naar de gemeente of ROV.
   Ik kan me voorstellen dat de gemeente niet via SC een vraag/antwoordrubriek opent. Maar het bericht is toch duidelijk? Centrum Raalte, dus niet centrum Raalte, Heino, Heeten, Luttenberg enz.

 1. Serieus Henny?
  Terwijl onze burgervader pas geleden nog genomineerd is als beste bestuurder 2018 waarin onder andere genoemd wordt dat hij een van de burgemeesters is die het best gebruik maakt van zijn social media kanalen? 😂

 2. Waarom de vraag stellen als het antwoord in het artikel staat? De vraag stellen is deze beantwoorden. Waarom zou een bestuurder dan moeten reageren?
  Ik zou ook niet reageren als men mij een vraag stelt waarop een antwoord al gegeven is. Of het antwoord is misschien onwenselijk?

 3. Hoezo zou het antwoord onwenselijk zijn Henny?
  Ik vroeg mij gewoon af of de Gemeente Raalte (bestaande uit negen kernen) die subsidie alleen aangevraagd/ gekregen heeft om het centrum van Raalte – dorp te verfraaien of dat die bedoeld was om te verdelen over alle kernen? That’s all!

  Waarom zou ik dat niet mogen vragen Henny? En waarom zou het antwoord niet via SC mogen? Het is maar een simpele vraag hoor die door jou behoorlijk wordt opgeklopt! Niet doen Henny! Niet nodig!

 4. Zo te zien heeft men in Heino ook meer aan een subsidie om burgers een cursus begrijpend lezen te geven dan aan geld om het toch al mooie centrum aan te pakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.