PvdA wil Overijsselse ‘cultuurdag’

REGIO – De PvdA wil dat musea, archieven, monumenten en theaters in Overijssel een dag het jaar gratis toegankelijk zijn. Kandidaat-Statenlid Ben Kokkelaar lanceert het plan voor een Overijselse ‘cultuurdag’ naar aanleiding van het verkiezingsdebat over cultuur in Diepenveen.

“Onze cultuur is voor iedereen. Daar moeten al onze inwoners van kunnen genieten. Dat is nu jammer genoeg nog niet zo. Door zoveel mogelijk instellingen één dag in het jaar gratis te maken kunnen nog meer mensen kennis maken met alles dat er op cultureel gebied gebeurt in onze provincie,” vindt Kokkeler. “Overijssel heeft een ongelofelijke afwisseling aan fantastische culturele centra. Van kleine poppodiums en gemeentelijke museums tot instituten als Rijksmuseum Twenthe. Wij willen dat iedereen van die rijkdom kan meegenieten. Ook als je geen dikke beurs hebt of er minder bekend mee bent.”

De PvdA wil met de cultuurdag een breder publiek inspireren en de bekendheid van Overijsselse culturele instellingen bevorderen. “Onze cultuur is wat ons verbindt. Laat op de Overijsselse Cultuurdag zien wat we samen kunnen doen: hoe we onze tradities verbinden met wat er op ons afkomt. Verleden en toekomst, oud en jong, lef en liefde.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.