Partij voor de Dieren wil af van ‘giftige bollenvelden’

REGIO – De Partij voor de Dieren heeft het college van Gedeputeerde Staten vragen gesteld over het gifgebruik op bollenvelden. Aanleiding is het onderzoek dat stelt dat omwonenden van deze velden langer bloot worden gesteld aan hogere concentraties van pesticiden dan eerder werd gedacht.

“In Overijssel zijn 41 bedrijven die lelies telen. Omwonenden maken zich al langer zorgen omdat er bij de teelt veel gif wordt gebruikt. Dat deze zorgen terecht zijn blijkt wel uit het onderzoek. Zo is het gif teruggevonden in luiers van baby’s die op 250 meter afstand van de bollenvelden wonen”, zegt fractiemedewerker Suzanne Ongena. “De Partij voor de Dieren wil het gifgebruik daarom aan banden leggen en ziet de lelieteelt het liefst verdwijnen. De Overijsselse fractie heeft vragen gesteld over de mogelijkheden hiervoor in de provincie en welke maatregelen getroffen kunnen worden, zoals het instellen van bufferzones.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.