Paasvuur Hoonhorst

HOONHORST – Het Paasvuur in Hoonhorst is uitgegroeid tot een jarenoude traditie die op eerste Paasdag door vele honderden mensen uit Hoonhorst en nabije omgeving beleefd wordt. Het Paasvuur wordt dit jaar op zondagavond 21 april ontstoken, wederom op het perceel van de familie Neplenbroek aan de Marsweg. Van meet af aan is de organisatie in handen van Jeugdsoos Hoonhorst. Door de enorme inzet van de plaatselijke jeugd, vastberaden vrijwilligers en trouw gesteund door lokale bedrijven, grondeigenaren en omwonenden is het mogelijk dit evenement weer jaarlijks te kunnen laten plaatsvinden. Het voortbestaan van een geweldige traditie als deze is terdege van voornoemde partijen afhankelijk. Even belangrijk is vanzelfsprekend het snoeimateriaal, want zonder takken namelijk geen Paasvuur. Het snoeimateriaal kan gratis worden gebracht.

Er zijn regels opgesteld t.a.v. de inname van snoeimateriaal:

Inname vindt uitsluitend plaats op:

Zaterdag 23 maart van 8:30 tot 12:00 uur.
Zaterdag 30 maart van 8:30 tot 12:00 uur.
Zaterdag 6 april van 8:30 tot 12:00 uur.
Zaterdag 13 april van 8.30 tot 12.00 uur.

De organisatie bepaalt of de weersomstandigheden en terreingesteldheid de inname daadwerkelijk toelaten.

Aan het aangevoerde snoeimateriaal worden de volgende strikte eisen gesteld:

Alleen vers, houtachtig, bovengronds snoeimateriaal met een maximale diameter van tien cm wordt geaccepteerd. Ondergrondse stronken van zowel bomen en struiken, evenals bladafval, grond, zand en graszoden worden niet geaccepteerd. Verontreinigingen als kunststof, metalen, constructie-/tuinhout, steen, puin of anderszins worden niet toegelaten. Ladingen die niet geheel voldoen aan de gestelde criteria of met verontreinigingen als voornoemd worden in zijn geheel geweigerd.

Dit jaar is het wederom niet toegestaan om containers met snoeiafval te brengen. Platte wagens, aanhangers, en dergelijke is wel gewoon toegestaan. Bij twijfel kan contact worden opgenomen met het volgende nummer 0614577878.

Genoemde bepalingen vloeien rechtstreeks voort uit toepasselijke milieuwetgeving.

Met ieders inzet en begrip blijft het mogelijk om het Paasvuur in Hoonhorst als traditie in ere te houden en samen van dit schouwspel te genieten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.