OZOverbindzorg wint Nationale Zorginnovatieprijs 2019

REGIO – OZOverbindzorg is de grote winnaar van de Nationale Zorginnovatieprijs die op donderdag 14 maart in Pathé Nijmegen werd uitgereikt. Met de winst heeft OZOverbindzorg een cheque van maar liefst € 10.000,- in ontvangst mogen nemen. En als bonus gaat Brainport.nl, een van de meest prominente en innovatieve high tech centra van Europa de uitrol in de omgeving Eindhoven ondersteunen.

De vakjury was unaniem over het besluit: OZOverbindzorg is dé zorginnovatie die er met kop en schouders bovenuit steekt. De eenvoud en manier van samenwerken heeft een enorme impact op de samenleving. Het is uitzonderlijk dat het zo simpel kan zijn. Ook de ontwikkeling van het systeem vanuit cliënt scoort hoge ogen, evenals de succesvolle samenwerking tussen zorgverzekeraars en gemeenten.

Cindy Hobert, directeur van OZOverbindzorg, is blij verrast met de overwinning. “Met een wildcard hebben we de finale bereikt, dan verwacht je toch niet te winnen?! Het is voor ons dé erkenning voor al het werk dat we hebben verzet en alle weerstand die we overwinnen. Het geeft ons team een enorme boost om de samenwerkingen in alle regio’s nog verder vorm te geven. En wie weet haken nu ook nieuwe regio’s aan.”

De werkwijze is simpel: een cliënt wordt aangemeld in het systeem en bepaalt wie toegelaten mag worden in het (zorg)netwerk. De cliënt, mantelzorgers, zorg- en hulpverleners kunnen in het netwerk met elkaar communiceren over de zorg en het welzijn van de cliënt. Door het onderling sturen van berichten is de situatie in beeld, altijd actueel en bij wijzigingen kan er snel bijgestuurd worden. Dit brengt rust bij iedereen.

In het woud van (zorg)systemen, werkdruk en weinig onderlinge samenwerking is goede communicatie een aangename aanvulling. Dat klinkt mooi, maar hoe krijgt OZOverbindzorg dat voor elkaar?

“Ons sterke punt is dat we gewoon van start gaan,” vervolgt Cindy haar verhaal. “We wachten niet tot iedereen ja zegt, want dan begint er nooit iemand. Daarnaast begeleiden wij de implementatie intensief en door het maken van goede afspraken wordt meerwaarde door alle gebruikers snel ervaren.”

OZOverbindzorg is actief in grote delen van Nederland, maar voorspelt een verdere opschaling. “Wij willen dat OZOverbindzorg beschikbaar wordt voor alle Nederlanders die zorg of hulp nodig hebben, van jong tot oud. De prijs is een steun in de rug om onze ambitie kracht bij te zetten,” vertelt Cindy vol overtuiging.

Meer weten over OZOverbindzorg? http://staging2.ozoverbindzorg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.