Home / Algemeen / Open dag bij IJssellinie

Open dag bij IJssellinie

OLST – De IJssellinie in Olst houdt op zaterdag 6 april weer een open dag. Ook staat er bij de commando- en hospitaalbunker weer aantal historische legervoertuigen.

Op de eerste open dag van 2019 werden de bezoekers vorige maand verrast door een ‘kleurig rood’ bos. Het rood ontstond doordat veel gidsen hun nieuwe rode jassen kwamen halen. De jassen, plaatselijk gekocht om zo een steentje bij te dragen aan de lokale economie, houden de gidsen weer jaren warm, droog en herkenbaar.

Maar nu kleurt het bos langzaam groen en de vogels zingen er al uitbundig. De lente laat zich zien. Dat natuurschoon is een extraatje voor wie komt voor een rondleiding van circa anderhalf uur bij deze bijzondere verdelingslinie, gebouwd enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog. De linie was bedoeld om een mogelijke Russische inval te weren en tot 1990 een militair geheim.

Er hoeft niet gereserveerd te worden er zijn ook geen lange wachttijden. Koffie/thee is gratis. Entree bedraagt 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen tot en met de basisschool. De open dag duurt van 12.00 tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.ijssellinie.nl.

Lees ook

Rick Evers: Nectarinebewaarplek

Natuurlijk weet ik heus wel dat er grotere problemen op de wereld zijn dan mijn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.