Oogstgave naar tuinenproject op de Filipijnen

RAALTE – De opbrengst van de Oogstgave van Stöppelhaene gaat dit jaar naar een tuinenproject op het Filipijnse eiland Negros. Dat werd vorige week bekend gemaakt tijdens een presentatie in het Annahuis. Daarmee ging officieel de voorbereiding voor de Oogstgave van start.

Het vissersdorp Old Sagay krijgt jaarlijks bezoek van vrijwilligers van de Red Horse Company, een Sallandse stichting die zich tot doel heeft gesteld om de kwetsbare vissersbevolking voort te helpen in hun overlevingsstrijd tegen de natuurelementen. De vrijwilligers helpen gedurende twee weken met de bouw van orkaanbestendige woningen. Sinds 2001 organiseert de groep diverse acties om geld op te halen voor bouwmaterialen. Tegelijk met de bouw van huizen is onlangs een tuinenproject ontwikkeld, waardoor de bevolking gevarieerd en gezond voedsel kan verbouwen. Daarvoor moet de waterhuishouding gereguleerd worden, is afrastering noodzakelijk en moet de grond in cultuur worden gebracht. Deze dorpstuin komt ten goede aan de gehele gemeenschap en vereist dan ook een gezamenlijke inzet van de bewoners van het vissersdorp. Onder leiding van een lokale stichting én met de opbrengst van de Oogstgave kan de schop in de loop van het jaar echt de grond in.
Het Oogstgaveproject maakt al 50 jaar deel uit van Stöppelhaene. De organisatie is in handen van de Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.