Omwonenden bollenvelden meer blootgesteld aan gif dan verwacht

REGIO – Volgens een wetenschappelijk onderzoek van het OBO (Onderzoek Bestrijdingsmiddelen en Omwonenden) stelt het spuiten van landbouwgif omwonenden langer bloot aan hogere concentraties pesticiden dan eerder werd gedacht. De PvdA in Hardenberg heeft al aangegeven vragen te stellen aan het college.

In oktober 2018 stelde de Raalter fracties van D66, GroenLinks en PvdA al vragen over de lelieteelt in de gemeente Raalte. “De lelieteelt is ondanks verbeteringen die de lelietelers hebben ingevoerd nog steeds een omstreden gewas in verband met de hoeveelheid en de soort bestrijdingsmiddelen die er gebruikt wordt. Deze middelen hebben een negatief effect op de volksgezondheid en het milieu.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.