Home / Nieuws / Omwonenden bollenvelden meer blootgesteld aan gif dan verwacht

Omwonenden bollenvelden meer blootgesteld aan gif dan verwacht

REGIO – Volgens een wetenschappelijk onderzoek van het OBO (Onderzoek Bestrijdingsmiddelen en Omwonenden) stelt het spuiten van landbouwgif omwonenden langer bloot aan hogere concentraties pesticiden dan eerder werd gedacht. De PvdA in Hardenberg heeft al aangegeven vragen te stellen aan het college.

In oktober 2018 stelde de Raalter fracties van D66, GroenLinks en PvdA al vragen over de lelieteelt in de gemeente Raalte. “De lelieteelt is ondanks verbeteringen die de lelietelers hebben ingevoerd nog steeds een omstreden gewas in verband met de hoeveelheid en de soort bestrijdingsmiddelen die er gebruikt wordt. Deze middelen hebben een negatief effect op de volksgezondheid en het milieu.”

Lees ook

Gratis schooltas voor brugklassers via Leergeld Salland

RAALTE – Gezinnen, met schoolgaande kinderen, die het niet breed hebben, komen mogelijk in aanmerking …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.