Nieuwe voorstelling van Wiejes Kabaret

WIJHE – Het Wiejes Kabaret presenteert op zaterdag 9 maart de nieuwe voorstelling ‘Ongemak’ in het Capellenborgtheater in Wijhe. Na de jubileumvoorstelling met de Wijhese Harmonie in november 2017, naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van het Wiejes Kabaret, is er nu weer een nieuwe voorstelling geschreven.

Het was de bedoeling om al eerder weer op de planken te staan, maar 2018 moest worden gebruikt om het duo, Gerrit Hulleman en Anton Kleine Schaars, ook fysiek wat bij te werken. “Het werd tijd om een deel van de zorgpremies maar eens te verzilveren”, aldus Gerrit.

Dat inspireerde de twee ook tot het nieuwe lied ‘Ongemakken Blues’ dat op 9 maart voor het eerst is te horen. Een feestje wordt het zeker omdat het Nedersaksisch afgelopen jaar erkend is als taal. En het Sallands, de voertaal van het duo, maakt daar onderdeel van uit.

De gang van zaken in Wijhe vormt de rode draad in de voorstelling. Dat betekent hoogtepunten belichten, dieptepunten bagatelliseren en plooien op eigen wijze gladstrijken. Vooral bedoeld om de toeschouwer een avondje lachen te bezorgen. Muzikaal wordt het Wiejes Kabaret ondersteund door Marieke van Ravenhorst, Frank Korsmit en Popko Hut.

Aanvang is om 20.00 uur. Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar bij DA drogist Bourquin in Wijhe en bij boekhandel Korten in Olst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.