Lezing over David Hockney en Van Gogh in het Holstohus

OLST – Kunsthistorica Frederike Upmeijer verzorgt op donderdag 28 maart een lezing in het Holstohus. Centraal staat de schilder David Hockney, maar aangezien hij stevig beïnvloed is door de werken van Vincent van Gogh, is er voor die laatste ook flink wat aandacht.

Beide schilders staan bovendien centraal in de tentoonstelling Hockney-Van Gogh, die tot 26 mei te zien is in het Van Gogh museum in Amsterdam. Hockney (1937) is bekend en zeer populair om zijn grote, kleurige werken. Een tentoonstelling van zijn werk vorig jaar in Tate Britain in Londen trok bijna een half miljoen bezoekers. Zijn schilderij ‘Portrait of an Artist’ dat in 1973 nog verkocht werd voor 18.000 dollar is nu het duurste schilderij ooit verkocht van een nog levende kunstenaar (opbrengst in 2018: 90 miljoen dollar). Frederike vertelt over de liefde van beide kunstenaars voor de natuur, hun gebruik van felle kleuren en hun experimenten met perspectief.

Aanvang is om 20.00 uur. De entree bedraagt 10 euro (leden van ’t Nut 8 euro). Opgave vooraf is verplicht en mogelijk via kunst@nutolstdeventer.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.