Lemele houdt titelkandidaat DKB in bedwang

LEMELE – Sportclub Lemele hield in kanaaldorp De Krim DKB ’44 in bedwang. De thuisclub kwam niet voorbij de bezoekers uit het bergdorp en moesten met lede ogen toezien dat koploper HTC verder uitliep en geen moeite had met Wilsum (5-1).
Lemele speelde voor rust uitstekend. De Krimse Boys hadden weliswaar een optisch overwicht, maar de uitbraken van de mannen van Pluim waren levensgevaarlijk, met dank aan de ‘puppies’ Yoran Bakhuis en Jelmer Kleinjan. Het waren ook deze twee zeventienjarige knapen die aan de basis stonden van de vroege voorsprong. De rode cijfers van de elektronische klok waren juist overgesprongen van drie naar vier. Bakhuis stuurt met precisie en gevoel zijn aanvalsmaatje de diepte in. De lichtvoetige Kleinjan is veel sneller dan het centrale duo Peter Bakker en Jordi Kroesen. Ook Rutger Mulder wordt gedegradeerd tot figurant en de eerste daad van de doelman van DKB is de trieste gang naar het net, terwijl Kleinjan wordt bejubeld.

De kampioenskandidaat zit niet bij de pakken neer, maar schakelt op. De afweer van Lemele toont zich solide, geeft geen krimp en geeft niks weg. Er sluipt irritatie in de gelederen van de thuisclub. Jay van de Wetering heeft commentaar op leidsman Van der Velde, wanneer deze een vrije trap toekent aan gastploeg Lemele. Dat pikt de man in het zwart niet, geel! De nummer acht is gefrustreerd en zaagt even later Hans Blikman bij de enkels af. Een even domme als onnodige actie. Van der Velde trakteert de middenvelder van de thuisclub op zijn tweede gele prent en dat betekent: douchen. 1-0 voor, mannetje meer, gaat lekker. Eentje er bij en het is klaar, luidt zo ongeveer het supportersparool halverwege. Na de thee laat de thuisclub zien dat de hoge positie op de ranglijst van 4D geen vergissing is. Uit niets blijkt dat Lemele een man meer heeft. DKB is de gevaarlijkste ploeg en de 1-1 is loon naar hard werken voor de equipe van trainer Kloosterman. De plaat van Jarko van Zandwijk is net wat eerder bij de bal dan de vuisten van Ruan Weelink. De wedstrijd in de hoogste versnelling blijft boeiend. Weelink is drukker dan collega Mulder aan de andere kant, die geluk heeft dat een rare, hoge toverbal van Robin Schoenmaker via de paal het veld weer in stuitert. De cijfers negentig verschijnen op het scorebord en 1-1 lijkt Van der Velde een prima uitslag. De aanhang van DKB is teleurgesteld, “Dat verrekte Lemele blijft ons dwars zitten”, moppert een supporter, waarschijnlijk verwijzend naar de verloren promotiematch enkele jaren terug in Beerzerveld.

Opstelling: Weelink; Pouw (79. R. Kleinlugtenbeld), Warmelink, Grefelman, Dijk (72. S. Kleinlugtenbeld); Blikman, Schoenmaker, Schottert (66. Van Leusen), Holsappel, Bakhuis, Kleinjan.

Stand 4D: HTC 16-39, Daarlerveen 18-38, DKB 17-37, Bruchterveld 17-27 (44-22), Wijthmen 17-27 (34-30), Kampen 16-26, Lemele 17-25, ’s Heerenbroek 16-23, Wilsum 17-21, Dieze West 17-20, SVV ’56 17-9, MVV ’69 17-8 en Daarle 18-5.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.