KrachtvanSalland-cheque: maximaal 2.000 euro voor lokale initiatieven

REGIO – De Provincie Overijssel introduceert de KrachtvanSalland-cheque: een subsidie van maximaal 2.000 euro voor kleinschalige initiatieven in de woon- en leefomgeving van de aanvrager(s). Deze bijdrage kan inmiddels worden aangevraagd bij de Provincie. Verzoeken die vóór 1 april zijn ontvangen, krijgen in april uitsluitsel.

In Salland is in 2019 en 2020 per jaar 25.000 euro beschikbaar voor deze initiatieven. Uitgangspunten zijn: een eenvoudige procedure met snelle beslistermijn, aansluiten bij wat er al is, doen wat nodig is en transparantie. Provincie Overijssel biedt daarbij haar netwerk, advies en/of geld. In Salland staat Giny Hoogeslag paraat om initiatieven te ondersteunen in samenwerking met de gemeente Deventer, Olst-Wijhe of Raalte. Haar ondersteuning kan ook bestaan uit concrete tips en netwerk.
Inwoners kunnen aanvragen indienen namens een organisatie (een PB, sport- of cultuurverenigingen, wijkverenigingen, dorpshuizen), maar ook als privépersoon. De bijdrage is bedoeld voor eenmalige kosten voor initiatieven en vernieuwende (onderdelen van) evenementen/activiteiten, die bijdragen aan leefbaarheid. Denk aan kosten voor advies, materialen, haalbaarheidsonderzoek of bijvoorbeeld visieontwikkeling. Per initiatiefgroep/aanvrager, evenement of project kan men maximaal één keer per jaar een bijdrage krijgen van maximaal 2.000 euro.

Kijk op staging2.dekrachtvansalland.nl/4d voor alle informatie of bel met 4D-makelaar Giny Hoogeslag, telefoonnummer (06) 1348 8937.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.