Home / Sallandcentraal / KrachtvanSalland-cheque: maximaal 2.000 euro voor lokale initiatieven

KrachtvanSalland-cheque: maximaal 2.000 euro voor lokale initiatieven

REGIO – De Provincie Overijssel introduceert de KrachtvanSalland-cheque: een subsidie van maximaal 2.000 euro voor kleinschalige initiatieven in de woon- en leefomgeving van de aanvrager(s). Deze bijdrage kan inmiddels worden aangevraagd bij de Provincie. Verzoeken die vóór 1 april zijn ontvangen, krijgen in april uitsluitsel.

In Salland is in 2019 en 2020 per jaar 25.000 euro beschikbaar voor deze initiatieven. Uitgangspunten zijn: een eenvoudige procedure met snelle beslistermijn, aansluiten bij wat er al is, doen wat nodig is en transparantie. Provincie Overijssel biedt daarbij haar netwerk, advies en/of geld. In Salland staat Giny Hoogeslag paraat om initiatieven te ondersteunen in samenwerking met de gemeente Deventer, Olst-Wijhe of Raalte. Haar ondersteuning kan ook bestaan uit concrete tips en netwerk.
Inwoners kunnen aanvragen indienen namens een organisatie (een PB, sport- of cultuurverenigingen, wijkverenigingen, dorpshuizen), maar ook als privépersoon. De bijdrage is bedoeld voor eenmalige kosten voor initiatieven en vernieuwende (onderdelen van) evenementen/activiteiten, die bijdragen aan leefbaarheid. Denk aan kosten voor advies, materialen, haalbaarheidsonderzoek of bijvoorbeeld visieontwikkeling. Per initiatiefgroep/aanvrager, evenement of project kan men maximaal één keer per jaar een bijdrage krijgen van maximaal 2.000 euro.

Kijk op www.dekrachtvansalland.nl/4d voor alle informatie of bel met 4D-makelaar Giny Hoogeslag, telefoonnummer (06) 1348 8937.

Lees ook

Wiegeliedjes en nachtmerries in Nicolaaskerk

WIJHE – Sinje Kiel en David van Ooijen verzorgen op zaterdag 7 augustus een concert …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.