Koninklijke onderscheiding voor Statenlid Henk Veltkamp (VVD)

REGIO – Als blijk van waardering voor zijn lange politieke staat van dienst ontving Henk Veltkamp van de VVD woensdagmiddag een koninklijke onderscheiding. Vanaf nu mag hij zich ‘lid in de Orde van Oranje Nassau’ noemen.

Veltkamp heeft drie perioden deel uitgemaakt van de Provinciale Staten in Overijssel. Op 15 maart 2007 trad hij voor het eerst toe, nu op 27 maart 2019 neemt hij afscheid. “Henk heeft onafgebroken deel uitgemaakt van commissies waar de onderwerpen landbouw en natuur aan de orde waren. Hij behandelde het hele terrein in al zijn facetten. Geen eenvoudige materie om alle belangen evenwichtig tot hun recht te laten komen, maar Henk sloeg zich daar op onnavolgbare wijze doorheen”, zegt Commissaris van de Koning Andries Heidema.

Woensdagmiddag nam de provincie in een speciale Provinciale Statenvergadering afscheid van 23 vertrekkende Statenleden. Dat is een minieme minderheid van de in totaal 47 leden die de Provinciale Staten in Overijssel hebben. Vandaag vindt de installatievergadering van de nieuwe Statenleden plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.