Kerstviering bij Herensociëteit Olst

WELSUM/OLST- Afgelopen vrijdagavond kwamen de leden van de Herensociëteit voorheen De Nuts Neut te Olst in Eet Tapperij Bijsterbosch n Welsum bijeen voor hun jaarlijkse viering van het kerstfeest Hoogtepunt van de kerstavond-in-maart was voor de herenvoordracht van burgemeester Ton Strien. Hij is beschermheer van deze Herensociëteit. Op cabareteske wijze bespreekt hij bijzondere voorvallen binnen de mannenclub van het afgelopen jaar. Hij stond ook stil bij enkele droevige gebeurtenissen en sprak zijn respect uit over een regent die door een ongeval zeer zwaar getroffen was, maar desondanks mentaal een enorme veerkracht heeft getoond.
De voordracht werd voorafgegaan door de uitreiking van de Sipbokaal. Deze is door de Herensociëteit in 2008 ingesteld en wordt op voordracht van een vakbekwame jury onder aanvoering van naamgever en voormalig Stentor correspondent Sip Lubbers jaarlijks uitgereikt aan een persoon die zich positief of anderszins heeft onderscheiden in of voor Olst (en omstreken) en daarmee voor lezenswaardige artikelen in de media heeft gezorgd.
De Sipbokaal over het jaar 2018 werd vrijdagavond door burgemeester Strien uitgereikt aan Hans van der Heijden, columnist van de rubriek Gespot in de Huis aan Huis Reklamix. Sip Lubbers die het juryrapport voorlas zei: “Dat er in ieder mens een verhaal zit bewijst Hans van der Heijden al vele jaren met zijn rubriek Gespot in de Huis aan Huis Reklamix. Elke week interviewt Hans iemand in het verspreidingsgebied van dit regionale weekblad. Honderden mensen hebben inmiddels hun verhaal gedaan. Regelmatig zijn dit mensen die al een zekere bekendheid hebben. Weer anderen, en dat zijn er velen, waren tot dan toe minder bekend bij het grote publiek. Maar hun verhaal maakte dat ook zij daarna tot de groep van BS-ers (Bekende Sallanders) zijn doorgedrongen. Heel opmerkelijk is, dat Hans zelf niet in het verspreidingsgebied van de krant woont, maar inmiddels wel heel veel mensen in dit gebied heeft leren kennen. Het wachten is nog steeds op een compilatie van zijn mooiste verhalen in boekvorm, zodat al die mooie verhalen voor de toekomst bewaard kunnen worden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.