Jubileumconcert Sallands Vrouwenkoor met sketches van Tavenu

WIJHE – Het Sallands Vrouwenkoor viert op zondag 31 maart haar 40-jarig bestaan met een jubileumconcert in de Nicolaaskerk in Wijhe. De titel van het programma is ’40 jaar toonaangevend 1979-2019’. Toneelvereniging Tavenu vertolkt een aantal sketches die zijn gebaseerd op anekdotes uit het verleden van het koor. Het concert begint om 14.30 uur, de kerk is geopend vanaf 14.00 uur.

Het begon allemaal op 31 maart 1979 toen enkele echtgenotes van zangers van het Wijhes Mannenkoor besloten om eenmalig hun krachten te bundelen voor een eigen koorconcert. Maar dat bleef niet eenmalig. Het initiatief leidde tot de oprichting van het Sallands Vrouwenkoor. Vier van de huidige leden zijn al vanaf het begin bij het koor betrokken. Zij worden tijdens dit concert in het zonnetje gezet. Vier van de liederen die het koor zal zingen, zijn door deze jubilarissen gekozen. De koorleden hebben anekdotes aangedragen over de afgelopen jaren. Deze herinneringen vormen de basis voor een lied en de sketches van Tavenu. Het Sallands Vrouwenkoor krijgt bovendien versterking van een combo dat bestaat uit gitarist Peter van Leeuwen, drummer Jan Wolfkamp en contrabassist Pieter Althuis. Henriëtte Prins begeleidt het koor op piano. De muzikale leiding is in handen van dirigent Joan Jonkman.
De entree bedraagt 7,50 euro (donateurs 5 euro; kinderen tot en met 12 jaar gratis). Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Primera Schippers en zondagmiddag voor aanvang bij de kerk. Het koor repeteert elke donderdagavond van 19.45 tot 21.45 uur in het Langhuus. Geïnteresseerden zijn welkom om een keertje mee te zingen.

Voor verdere informatie kan men bellen met secretaris A.Thoben, tel: 524299. Zie ook staging2.sallandsvrouwenkoor.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.