Iraanse film 3 Faces bij FilmHuisRaalte

RAALTE – FilmHuisRaalte vertoont op vrijdag 15 maart de Iraanse film ‘3 Faces’ in de filmzaal van het Annahuis in Raalte. Deze film van Jafar Penahi speelt met realiteit en fictie. Ja, het is een documentaire over het Iraanse platteland, maar klopt het filmpje dat de aanleiding hiervoor vormt wel? Daarin dreigt een jonge aspirant-actrice zelfmoord te plegen omdat ze van haar conservatieve familie niet naar de acteeropleiding in Teheran mag. Het filmpje vormt hoe dan ook de aanleiding voor een roadtrip naar het Iraanse platteland. Daar worden Penahi en zijn reisgenoten gastvrij ontvangen, maar de bezoekers uit de stad ontdekken echter al snel dat traditie voor de lokale bevolking minstens zo belangrijk is als gastvrijheid. Jafar Penahi is een bekroonde filmmaker, maar ligt onder vuur van de autoriteiten in Iran. Daar trekt hij zich echter weinig van aan. In 3 Faces onderzoekt hij (opnieuw) de tegenstellingen in zijn thuisland. Aanvang is om 20.00 uur, kaarten à 7 euro zijn te koop bij de Parabool of reserveren via staging2.filmhuisraalte.nl of info@filmhuisraalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.