‘Inspectie’ bouwterrein MBI na start nieuwbouw Stöppelkaters

RAALTE – Aan het einde van zijn regeerperiode maakte Prins Michel I tijd vrij om de ‘start bouw’ te markeren, samen met twee belangrijke partners in het voorbereidingstraject van de Stöppelkater nieuwbouw, de wethouder Wagenmans en de heer H. Wiendels van Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO). Michel Rabelink benadrukt de prettige en vruchtbare samenwerking tussen alle partijen. Door zeer bereidwillig medewerking kwam men tot dit resultaat, de realisatie van de nieuwbouw. Mede door de inspanningen van alle partijen kregen de Stöppelkaters groen licht voor de bouw. De carnavalsvereniging De Stöppelkaters bouwen op het gesaneerde terrein van de voormalige MBI aan de Kanaalstraat Oostzijde in Raalte. De fundering van het gebouw is inmiddels gelegd en binnenkort gaat aannemer en bouwbedrijf Meijer ‘de hoogte in’. Gezien de gekozen bouwconstructie zal ‘het hoogste punt’ snel worden bereikt. Op de bouwkavel komt een nieuw multifunctioneel onderkomen, bestaande uit o.a. vergaderruimten, kantine, dansgelegenheid, werk- & bouwplaats en opslag van materiaal. Ook andere verenigingen hebben inmiddels opslagruimte gehuurd of hebben serieuze belangstelling getoond. De vrijwilligers van CV de Stöppelkaters voeren belangrijke taken uit voor diverse evenementen in Raalte. Zij zijn steunpilaren (op de achtergrond) voor Ribs & Blues, Stöppelhaene, In de Smaak en Streetlive. Met het nieuwe honk zijn ze weer klaar voor de toekomst.

Foto: Paula Rampen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.