Infomiddag over bouwplan Hiethaarshoek Wesepe

RAALTE – De nieuwbouwplannen voor de Hiethaarshoek in Wesepe staan op zaterdagmiddag 9 maart centraal tijdens een inloopmiddag op de beoogde bouwlocatie. Daar kunnen nog dertien woningen worden gebouwd, waarbij de toekomstige bewoners zelf hun ontwerp en indeling kunnen bepalen.

Inneke Reimert van Hannink Makelaars geeft tekst en uitleg over dit nieuwbouwproject aan de Boxbergerweg. De kavels gaan, als alles volgens planning verloopt, rond de zomer in de verkoop. Op het perceel stond tot voor kort een andere kavelindeling gepland. Met medewerking van Marten Ontwerpt uit Broekland en landschapsadviseur Harry ten Have uit Schalkaar heeft dit een geheel nieuwe invalshoek gekregen. Er is meer aandacht voor ruimtelijke indeling en verbinding met de omgeving; variatie in positie en type woning; het betrekken van water in het plan en het vrije landelijke gevoel wat de bewoners moeten krijgen.

Zwanenberg Groep, eigenaar van de grond, heeft inmiddels hiertoe via Brabander Bouwadvies in Poeldijk een bestemmingsplanwijziging ingediend. Het type woningen wat mag worden gebouwd, moet voldoen aan het beeldkwaliteitsplan, waarbij het ontwerp bestemmingsplan momenteel ter inzage ligt bij de gemeente Olst-Wijhe.
De inloopmiddag duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Naast Inneke staan ook de andere betrokken partijen de bezoekers te woord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.