Infoavonden over opstellen testament

WIJHE – Notariaat Salland verzorgt op 14 maart en 9 april twee informatieavonden in respectievelijk Olst en Wijhe. Centraal staat het opstellen van een testament.

Tijdens de infoavonden staat Notariaat Salland in begrijpelijke taal stil bij zaken als erfrecht, belastingbesparing en eigen bijdrage in de zorg. Een ander belangrijk onderwerp is het levenstestament. Daarmee wordt vastgelegd wie verantwoordelijk is voor een persoon als die door lichamelijke of geestelijke oorzaken zelf (tijdelijk) niet meer in staat is om de eigen zaken te regelen. Dan gaat het om zaken als vermogensbeheer, verkoop van de eigen woning, voortzetting van het bedrijf en wensen op het gebied van medische behandeling en verzorging. Door het zelf tijdig te regelen wordt voorkomen dat de rechter een bewindvoerder of curator moet aanstellen.

Dat het voor iedereen verstandig is om met een testament aan de slag te gaan, staat volgens notaris Marjon van der Werf van Notariaat Salland buiten kijf. “Het spreekwoord ‘wie dan leeft, wie dan zorgt’ is zeker niet meer van deze tijd. Het gemis van een testament kan namelijk verstrekkende gevolgen hebben voor een nabestaande.”

De informatieavonden worden verzorgd door Erik Roelofs, Marjon van der Werf en Ellen Willems. De bijeenkomst in Olst vindt op 14 maart plaats in het Holstohus; die in Wijhe op 9 april in het Langhuus. Aanvang is beide keren om 19.30 uur.

Graag aanmelding via olst@notariaatsalland.nl of tel. 0570-561324. De toegang is gratis en de koffie staat klaar. Alle bezoekers krijgen na afloop de informatie op papier mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.