HetKoor brengt Music for Remembrance

HEINO – “Met dit concert willen we stilstaan bij wat er in de wereld gebeurt en hoe muziek kan bijdragen aan een gevoel van hoop”, zegt Mark Schrijver dirigent van HetKoor uit Heino. “Muziek kan ons op veel momenten troost bieden.” Music for Remembrance, muziek om te herdenken, is dan ook de titel van het concert dat HetKoor op vrijdag 29 maart geeft in de Hervormde Kerk van Heino.

Centraal in het concert staan stukken die gecomponeerd zijn naar aanleiding van catastrofes als de Tweede Wereldoorlog, de aanslag van 9/11, de Tsunami van 2004 en de ramp met de kerncentrale in Fukushima. Zo zingt HetKoor het Requiem van de Amerikaans componiste Eliza Gilkyson. Een vierstemmige weeklacht voor de slachtoffers van de tsunami waarin Maria symbool staat voor de universele vrouwelijke kracht van troost. Het In Memoriam van Bill Douglas is een muzikale herdenking voor de slachtoffers van 9/11, de woorden voor dit lied werden al in 1849 door Alfred, Lord Tennyson op papier gezet.

Hoop

Ook het bekende For the Fallen van de Engelse componist Douglas Guest wordt ten gehore gebracht. Dit stuk wordt vaak gezongen tijdens herdenkingsdiensten en staat symbool voor de Eerste Wereldoorlog. Daarnaast is het bijzondere Funeral Ikos van John Tavener te horen en There are some men, een gedicht van Leonard Cohen waarin hij een vriend herdenkt en dat door Philip Glass op muziek is gezet. Mark Schrijver: “In dit concert richten we ons op hoop en vertrouwen. John Rutter heeft dat mooi gevangen in The music is always there with you.” HetKoor wordt begeleid door pianiste Alma Grooters, klarinettist Mia Kogelman en organist Mannes Hofsink.

Kaarten

Het concert vindt plaats op vrijdag 29 maart om 20.00 uur in de Nicolaaskerk in Heino. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het Dorsphuus te Heino, Passie Flora Salland in Raalte en natuurlijk bij HetKoor via hetkoor2@gmail.com. In de voorverkoop kosten de kaarten 10 euro. Op de dag zelf zijn er ook kaarten verkrijgbaar bij de ingang van de kerk. Een kaartje kost dan 12,50 euro. Kinderen tot 14 jaar mogen gratis meekomen. De voorbereidingen van HetKoor zijn te volgen via Facebook: ‘projectkoor HetKoor’. (https://staging2.facebook.com/projectkoorhetkoor/)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.