Herman Heijermans met Harold en Maude

OLST – Toneelvereniging Herman Heijermans brengt op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart het stuk ‘Harold en Maude’ op de planken in het Holstohus in Olst. “Het is een ietwat absurdistisch stuk, met een lach en een traan”, vertelt Julia Bongers, een van de hoofdrolspelers.

Harold is een jongen van 20, die zich geestelijk verwaarloosd voelt door zijn moeder en daarom zijn eigen zelfmoord in scène zet om haar aandacht te trekken. Hij is eenzaam en ongelukkig, maar dat verandert op het moment dat hij Maude ontmoet, een eigenzinnige vrouw van bijna 80, die alles uit het leven haalt.
Joren Kamphuis speel Harold. Hij veel heeft nagedacht over wat voor persoon Harold is. “Hij is in het begin van het stuk heel bedachtzaam en introvert, net zoals ik zelf ook kan zijn. Dat kan ik goed gebruiken in mijn rol.” “Doordat we het stuk en de rollen gezamenlijk analyseren, diepen we de rollen elke week verder uit”, vult Julia aan. “Hierbij is natuurlijk ook een belangrijke taak voor mij als regisseur weggelegd”, vertelt Peter van Dijk. “In een toneelstuk gaat het namelijk niet zozeer om de tekst, maar juist om de motieven die mensen met zich meedragen. Wat is het doel van de personages en hoe proberen ze dat doel te bereiken? Wat houdt ze daarin tegen? Die vragen leg ik bij de spelers neer, zodat ze zich beter kunnen inleven en beter gaan spelen.”
De voorstelling op vrijdag begint om 20.00 uur. Op zaterdag wordt er in samenwerking met Olst in Transitie een evenement over de deeleconomie georganiseerd, waarvan de voorstelling deel uitmaakt. Deze special start om 17.30 uur, de voorstelling om 18.15 uur. Er wordt een ruilbeurs georganiseerd. Iedereen wordt daarom gevraagd om hiervoor iets mee te nemen, wat hij of zij niet meer gebruikt, maar nog wel bruikbaar is. In de pauze is er soep van het Soepcafé.
Kaarten voor de voorstelling kosten 10 euro (kinderen tot en met 12 jaar 7,50 euro) en zijn verkrijgbaar aan de zaal en in de voorverkoop bij kantoorboekhandel Korten en tankstation OK/Calpam in Olst.

Foto: Hans Meulman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.