Heinose bedrijven vertellen hun geheimen tijdens ‘Heino Werkt’

HEINO – Op zaterdag 6 april vertellen Fakkert Diervoeders en Braakman BV al hun geheimen aan het grote publiek. Beide bedrijven zetten hun deuren wagenwijd open van 10.00 tot 16.00 uur voor de derde editie van ‘Heino Werkt’.  Een initiatief van de Ondernemersvereniging ‘Heino Aktief’. Op het terrein van de twee bedrijven laten ook Volkerink, Kleinlangevelsloo, LMB Heino, Qwinpro en L3D-printen hun producten en diensten zien.

Het mooie aan deze editie is dat het publiek een kijkje kan nemen in de gloednieuwe en geautomatiseerde fabriek van Fakkert Diervoeders. De fabriek, hal, winkel en kantoren zijn afgelopen jaar nieuw gebouwd en hebben een moderne uitstraling gekregen. Het gas heeft plaats gemaakt voor een warmtepomp en de zonnepanelen zorgen voor de stroomvoorziening. De iba’s en de nieuwe sloot met wadi zorgen ervoor dat al het (afval) water op eigen terrein “verwerkt” wordt. Het diervoederbedrijf, dat al 152 jaar bestaat, ontwikkelt, produceert en verkoopt kwaliteitsvoeders met respect voor mens, dier en milieu. Bezoekers kunnen de nieuwe winkel bewonderen en krijgen van eigenaar Robert Fakkert en zijn zoon Thomas, uitleg over het productieproces.

De andere parel die tijdens ‘Heino Werkt’ te bewonderen is, is het bedrijf van Gert Braakman. Voor veel mensen misschien een onbekende, maar Braakman timmert letterlijk en figuurlijk al jaren aan de weg. Het is een veelzijdig en technisch breed inzetbaar bedrijf. Braakman detacheert personen, levert en monteert systeemwanden en plafonds en legt vloerverwarming aan in woningen en bij bedrijven. Tijdens de Open Dag worden er leerzame demonstraties gegeven door de medewerkers van Braakman.

Ook vind je bij Braakman een professionele kinderopvang. Fontana is een onderdeel van Braakman BV. In het buitengebied van Heino worden bij Fontana per dag, maximaal twaalf kinderen opgevangen. Door het kleinschalige karakter, is er veel oog en aandacht voor de kinderen.

Veel vertier

Een Open Dag zonder vertier kan natuurlijk niet. Op beide locaties zijn er leuke activiteiten voor kinderen en ouders. Men kan bijvoorbeeld  een graafmachine besturen, ponyrijden, rijden op een heuse skelterbaan, ravotten op een springkussen, een raketauto bouwen én de lucht in met een hoogwerker.

Meer informatie over Heino Werkt is te vinden op staging2.heinowerkt.nl en staging2.heinoaktief.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.