Groen licht voor natuurinclusieve woonwijk Olstergaard

OLST – De planontwikkeling van de nieuwe woonwijk Olstergaard in Olst (voorheen Proeftuin/unieke wijk voor morgen) kreeg maandagavond groen licht van de gemeenteraad. Het college van burgemeester en wethouders zette al eerder de seinen op groen.

Wethouder Marcel Blind is blij met het positieve besluit. “De komende maanden gaan de gemeente en toekomstige bewoners van Olstergaard samen het plan ontwerpen. Het plan biedt ruimte voor circa 40 tot 80 woningen die in opdracht van de nieuwe bewoners ontwikkeld en gebouwd worden. De unieke wijk voor jong en oud wordt ontwikkeld met respect voor de natuur, het landschap en de cultuurhistorie. Daarnaast is er oog voor klimaatverandering en moet de inrichting van de wijk zorgen dat de bewoners minder last hebben van verdroging, wateroverlast en hittestress.”

De gemeenteraad toetst eind 2019 het definitieve ontwerp van de wijk aan de doelstellingen, ambities en financiële kaders. Er volgt dan ook een besluit over de realisatie van het plan. Op het moment dat de gemeenteraad het plan vaststelt, kunnen de laatste voorbereidingen worden getroffen. Ten slotte kunnen medio 2021 de bouwkavels verkocht worden. Dit alles onder voorbehoud van bezwaar- en beroepsprocedures op het bestemmingsplan.

Inschrijven

Mensen die in Olstergaard willen wonen en zelf willen meedenken in het ontwerptraject van Olstergaard kunnen zich tot en met 12 april online inschrijven. Het ontwerptraject loopt van mei tot september 2019. De gemeente verwacht van de inschrijvers een actieve bijdrage en deelname aan de ontwerpbijeenkomsten. Meer informatie over Olstergaard en het inschrijven is te vinden op staging2.woneninolst-wijhe.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.