Home / Algemeen / Geslaagde Landelijke Opschoondag voor vrijwilligers in Nieuw Heeten

Geslaagde Landelijke Opschoondag voor vrijwilligers in Nieuw Heeten

NIEUW HEETEN – Zo’n tien personen maakten afgelopen zaterdag op de Landelijke Opschoondag Nieuw Heeten en omgeving vrij van zwerfvuil. Dit resulteerde niet alleen in een schone omgeving, maar ook in leuke gesprekken en verbondenheid onderling. De vrijwilligers werden met afvalgrijpers, vuilniszakken, en veiligheidshesjes gefaciliteerd door het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA.

Plaatselijk Belang Nieuw Heeten heeft de inwoners uitgenodigd om mee te doen met zwerfvuil ruimen. Zo’n tien volwassenen en kinderen hadden zich aangemeld voor deze zwerfvuil opruimactie. De vrijwilligers startten bij MFC De Belte waar de afvalgrijpers en andere zaken al klaar lagen.

Een van de deelnemers kwam aan op de fiets en vertelde: “Ik ruim altijd het zwerfvuil op in een paar straten. Vaak zie je op dezelfde plek dezelfde soort zwerfvuil liggen. Blijkbaar dezelfde persoon die de berm als afvalbak gebruikt. Ik kan me er wel aan ergeren, maar het is beter als ik het dan gewoon opruim. Dan hoop ik in ieder geval dat er niet nog meer bij komt”.

Rond twaalf uur waren de vrijwilligers klaar. “Samen maken we het verschil. Iedereen is enthousiast, en het dorp en het buitengebied zijn weer vrij van zwerfvuil” aldus een van de leden van Plaatselijk Belang tegen de Mooi Schoon begeleider. De taart die de Mooi Schoon begeleider had meegenomen vond na afloop gretig aftrek.

Lees ook

Stekjesbeurs in centrum Lettele

LETTELE – Zij-actief houdt op zaterdag 2 oktober weer de jaarlijkse stekjesbeurs in het centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.