Home / Sallandcentraal / Gemeenteraad Olst-Wijhe benoemt twee externe voorzitters

Gemeenteraad Olst-Wijhe benoemt twee externe voorzitters

OLST/WIJHE – Judith Compagner uit Wijhe en Johan van der Zee uit Herxen zijn maandagavond door de raad benoemd tot ‘extern’ voorzitter voor de beeldvormende en oordeelsvormende raadsbijeenkomsten. Deze externe voorzitters gaan een belangrijke rol spelen in de nieuwe vergadermanier van de raad. Deze nieuwe opzet, die 25 februari jl. is afgetrapt, vraagt om voorzitters in de rol van ‘spelverdeler’ tijdens de beeldvormende bijeenkomsten en ‘technisch voorzitter’ tijdens de oordeelsvormende bijeenkomsten. De raad wil op deze manier vergaderen om de inbreng van inwoners en organisaties bij de besluitvorming te stimuleren en om meer ruimte te geven aan het debat in de raad. Meepraten met de raad in met name de beeldvormende bijeenkomsten wordt zo eenvoudiger. De beide nieuwe voorzitters zijn zeer ervaren in het voorzitten van vergaderingen en hebben kennis van gemeentelijke beleidsterreinen. Zij kunnen bovendien een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het vergaderstelsel van de raad. De besluitvormende raadsbijeenkomst werd voorgezeten door de officiële voorzitter van de raad, zijnde burgemeester Ton Strien.

Lees ook

Grote Clubactie met twaalf verenigingen uit gemeente Raalte

RAALTE – Twaalf verenigingen uit de gemeente Raalte doen mee aan de landelijke Grote Clubactie. …

3 comments

  1. Een buitengewoon goed initiatief van de Olst-Wijhese gemeenteraad. Wie volgt?

  2. Alweer 2 mee-etende muizen aan de kaas

  3. @Gert. Nooit geweten dat je van kaas eten dom wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.