GemeenteBelangen stelt vragen over asbestsanering in Raalte

RAALTE – “GemeenteBelangen maakt zich grote zorgen over de voortgang van de asbestsanering, aangezien de subsidiepot leeg is en in 2024 alle daken asbestvrij moeten zijn”, laat Jan Schokker weten. “Ondernemers, maar ook particulieren, lopen tegen doorgeschoten regelgeving en torenhoge kosten aan die zonder hulp van de overheid niet zijn op te brengen.” Hij heeft namens de fractie vragen gesteld aan het college.

GemeenteBelangen wil graag weten of het college deze zorgen deelt, en of het college mogelijkheden ziet om het proces te versnellen en te faciliteren buiten de subsidie van één euro per vierkante meter om. Ook wil Schokker weten of het college bereid is aan de bel te trekken richting Den Haag, de provincie en Vereniging Nederlandse Gemeenten.

1 REACTIE

  1. Vreemd dat Gemeentebelangen zich nu ineens grote zorgen maakt …… Het TNO rapport geeft immers aan dat met schadelijkheid van asbest nog wel meevalt ….. Vanwaar dan die haast? De meeste mensen wachten op bericht uit Den Haag. Dat duurt altijd effe, maar dan zal in de loop van dit jaar bekend worden welke versoepelingen mbt asbestsanering mogelijk zijn. (o.a. zelf saneren? ) In Den Haag weten ze ook al wel dat 2025 niet gehaald gaat worden… mijn suggestie blijft: Asbest laten liggen totdat er renovatie of sloop plaatsvindt…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.