Gemeente ziet af van stembureau bij station Raalte

AMSTELVEEN- Stemmen met een potlood voor de Tweede Kamerverkiezingen. ANP PHOTO GERALD VAN DAALEN

RAALTE – De eerdere proef met het mobiele stembureau bij het station in Raalte krijgt tijdens de komende Provinciale verkiezingen geen vervolg.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar konden treinreizigers bij het station hun stem uitbrengen. Daarvan maakten 237 mensen gebruik. Van dat aantal gaf 97 procent echter aan elders te zou hebben gestemd als dat mobiele stembureau er niet had gestaan. Bovendien bleek 76 procent van de stemmers afkomstig uit de buurt. De proef kostte circa 2.500 euro.

“Een mooie pilot, maar we gaan er niet verder mee”, concludeert burgemeester Martijn Dadema dan ook. Hij geeft aan dat de vaste stembureaus tijdens de komende verkiezingen (bijna) allemaal weer geopend zijn. Alleen de Veldhoek in Heino doet eenmalig niet mee in verband met afwezigheid van de eigenaren. In plaats daarvan kan men eenmalig stemmen in zaal-restaurant de Remise in Heino.

Een eerdere oproep voor hulp op de stembureaus en bij het stemmen tellen leverde overigens genoeg animo op. “We konden mensen selecteren, hadden keuze!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.