Foodcamp brengt mensen in beweging voor eten op de boerderij

REGIO – Na twee succesvolle pilot Foodcamps in Deventer en Zwolle, gaat LekkerBoer in 2019 dertien nieuwe Foodcamps organiseren in Overijssel en Gelderland. Kinderen en hun ouders gaan samen buiten bootcampen, oogsten en koken, op de plek waar de boer met passie teelt en het verhaal vertelt. LekkerBoer wil graag bijdragen aan een gezonde leefstijl door kinderen en hun ouders letterlijk in beweging te brengen, en het verhaal achter ons eten te laten beleven op de plek waar het ‘gemaakt’ wordt. Op de boerderij en tuinderij komen nagenoeg alle aspecten van een gezonde leefstijl samen.
Uit onderzoek in 2018 uitgevoerd door FoodHub in het kader van de kennisvoucher-regeling van de Provincie Overijssel, blijkt dat ouders het belangrijk vinden dat dat hun kinderen meer kennis over voedsel en de herkomst ervan krijgen. Anderzijds willen agrariërs graag hun verhaal vertellen. Tijdens hetzelfde onderzoek is een enquête gehouden onder boeren. Hieruit blijkt dat het ‘op een eigen manier’ kunnen vertellen en invullen van het verhaal een belangrijke aspect is in de afweging om aan initiatieven zoals de Foodcamp mee te doen. Met het houden van de Foodcamps wil LekkerBoer niet alleen de aanwezige kinderen en ouders stimuleren in het maken van gezonde keuzes, maar ook het bewustzijn hiervan vergroten en verbindingen en lokale samenwerkingen op het gebied van gezonde leefstijl tot stand brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.