FNV: “Raalte een sociale gemeente”

RAALTE – Raalte mag een sociale gemeente genoemd worden. Dat is de conclusie van Lokaal FNV Salland op basis van het rapport Lokale Monitor Werk en Inkomen, dat onlangs is gepresenteerd. Wethouder Gerria Toeter van Sociaal Domein nam het rapport namens het gemeentebestuur van Raalte in ontvangst.

Elke twee jaar doet de FNV een onderzoek naar het sociale beleid van de gemeenten in Nederland. De uitkomsten van dit onderzoek worden vastgelegd in de Lokale Monitor Werk en Inkomen. Ook de gemeente Raalte heeft meegewerkt aan dit onderzoek. In dit onderzoek worden drie onderwerpen meegenomen: ‘werk en Inkomen’, ‘zorg’ en ‘inkoop sociaal beleid’.

In zijn algemeenheid komt de gemeente Raalte goed voor de dag en in vergelijking met de andere gemeenten van ongeveer gelijke omvang. “Raalte mag een sociale gemeente worden genoemd”, concludeert Lokaal FNV Salland. “Door de jaren heen heeft er in de gemeente Raalte op voorgaande onderwerpen een verandering plaatsgevonden in de goede zin van het woord. Echter een dergelijk onderzoek kan natuurlijk nooit geheel recht doen aan alle aspecten van het gemeentelijk beleid.”

De FNV vraagt het gemeentebestuur van Raalte bijvoorbeeld om in de contacten met werkgevers in te zetten op het terugdringen en voorkomen van flexwerken. “Door het flexwerken blijven personen vaak op een minimuminkomen zitten, waardoor eerder een beroep op minimaregelingen moet worden gedaan of de personen zijn aangewezen op meerdere werkgevers.”

Foto: Wethouder Gerria Toeter neemt het rapport Lokale Monitor Werk en Inkomen in ontvangst van voorzitter Gerrit Oplaat van Lokaal FNV Salland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.