Filmhuis Olst met Superjuffie en De Dirigent

RAALTE – Ter ere van de Internationale Vrouwenmaand programmeert het Filmhuis Olst op vrijdag 29 maart twee films met vrouwen in de hoofdrol. In het Holstohus begint om 18.30 uur de kinderfilm ‘Superjuffie’; om 20.30 uur gevolgd door ‘De Dirigent’.

De Nederlandse film Superjuffie handelt over juf Josje. Ze lijkt een heel gewone juf maar als ze een mysterieus beeldje ontdekt, verandert ze plotseling in Superjuffie. Een aantal leerlingen ontdekt het geheim van Josje en helpt haar smoesjes te verzinnen zodat zij onder werktijd dieren kan blijven redden. Als er een tijgertje verdwijnt, proberen Superjuffie en de kinderen dit raadsel op te lossen.

Superjuffie is gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenreeks van Janneke Schotveld. De film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar (onder die leeftijd dient een begeleider mee te komen). De entree bedraagt 3 euro.

De Nederlandse film De Dirigent is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Nederlandse Antonia Brico. Eind jaren 20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonie orkesten dirigeerde. Tot voor kort lukte het vrouwen nauwelijks om aan de top van de wereldranglijst te komen. De entree bedraagt 7,50 euro (leden 5,50 euro).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.