Fietstocht Omloop van Salland

REGIO – Zaterdag 6 april staat de nieuwe fietstocht ‘Omloop van Salland’ op het programma. Starten kan tussen 13.30 uur en 14.30 uur vanaf Café De Baron in Heino. De finish ligt 78 km ‘verderop’ bij Bierencafé De Zuiderbuur aan de Grotestraat 28 in Raalte. De tocht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de buren CRT Raalte en FTC Heikera Heino.

De lente is het seizoen van de Vlaamse voorjaarsklassiekers. Niet zelden zijn de kasseien de scherprechters in deze befaamde eendaagse ritten. In Salland kennen we deze kasseienritten niet, maar klinkerwegen zijn er wel! Met de nieuwe Omloop van Salland, de gezamenlijke openingskoers van het seizoen, kan iedereen iets van de sfeer van die klassiekers opsnuiven. De Omloop kent een open inschrijving: iedereen kan zelfstandig of in groepjes de route fietsen.

Klinkerwegen

De route is 78 km lang, bepijld (en als GPS-route beschikbaar) en voert zo’n 28 km over klinkerwegen, waaronder De Steege, de Hellendoornseweg in Mariënheem, de Terborgweg in Luttenberg, de Haarweg, de Twentseweg in Heino, de Molenhoekweg in Hoonhorst en de Rietbergweg in Wijhe. Ook de Hagenvoorde en Het Nijenhuis onder Wijhe ontbreken natuurlijk niet.
Omdat de verbindende wegen normaal verharde (asfalt)wegen zijn, is de tocht voor alle fietsen toegankelijk.

CRT Raalte en FTC Heikera zorgen voor een sfeervolle ambiance. Start- en finishlocatie worden in Vlaamse sferen gebracht. De klinkerstroken worden met naam, classificatie en lengte aangekondigd. Als men Strava heeft, kan er op twee hobbelige wegen, kracht gemeten worden met anderen.
Bij de finish zorgt Bierencafé De Zuiderbuur in Raalte dat er een welverdiend (evt. alcoholvrij) Belgisch biertje klaarstaat (tegen inlevering deelnamecoupon).
Voor meer informatie: johnruiter@ziggo.nl, 06 50 85 99 60.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.