Extra budget voor lokaal initiatief in Salland

REGIO – Provincie Overijssel wil initiatieven met sociale kwaliteit stimuleren door te bieden wat nodig is: netwerk, advies en/of geld. Stimuland heeft hiervoor de 4D-aanpak ontwikkeld. 4D staat voor Durven, Delen, Denken en Doen. In Salland staat 4D-makelaar Giny Hoogeslag paraat om initiatieven met sociale kwaliteit te ondersteunen in samenwerking met de gemeente Deventer, Olst-Wijhe of Raalte. De ondersteuning van de 4D-makelaar kan dus ook bestaan uit concrete tips en netwerk.
Als inwoners van Salland een kleinschalig initiatief hebben dat de woon- en leefomgeving beter maakt, kan men al bij de gemeente goede ondersteuning krijgen. Vanaf half maart kan er bovendien een bijdrage tot 2.000 euro gevraagd worden uit het ‘4D-budget’ van de provincie Overijssel: de KrachtvanSalland-cheque. Verzoeken die vóór 1 april zijn ontvangen, krijgen in april uitsluitsel of ze een bijdrage ontvangen.
Aanvragen kunnen ingediend worden namens een organisatie (zoals plaatselijk belang of wijkvereniging, sport- of cultuurvereniging, dorps/buurthuis, enzovoort), maar ook als inwoner. De bijdrage is bedoeld voor eenmalige kosten voor initiatieven en vernieuwende (onderdelen van) evenementen/activiteiten, die bijdragen aan leefbaarheid. Meer informatie op staging2.dekrachtvansalland.nl/4d of Giny Hoogeslag, telefoonnummer (06) 1348 8937.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.