Home / Sallandcentraal / Extra budget voor lokaal initiatief in Salland

Extra budget voor lokaal initiatief in Salland

REGIO – Provincie Overijssel wil initiatieven met sociale kwaliteit stimuleren door te bieden wat nodig is: netwerk, advies en/of geld. Stimuland heeft hiervoor de 4D-aanpak ontwikkeld. 4D staat voor Durven, Delen, Denken en Doen. In Salland staat 4D-makelaar Giny Hoogeslag paraat om initiatieven met sociale kwaliteit te ondersteunen in samenwerking met de gemeente Deventer, Olst-Wijhe of Raalte. De ondersteuning van de 4D-makelaar kan dus ook bestaan uit concrete tips en netwerk.
Als inwoners van Salland een kleinschalig initiatief hebben dat de woon- en leefomgeving beter maakt, kan men al bij de gemeente goede ondersteuning krijgen. Vanaf half maart kan er bovendien een bijdrage tot 2.000 euro gevraagd worden uit het ‘4D-budget’ van de provincie Overijssel: de KrachtvanSalland-cheque. Verzoeken die vóór 1 april zijn ontvangen, krijgen in april uitsluitsel of ze een bijdrage ontvangen.
Aanvragen kunnen ingediend worden namens een organisatie (zoals plaatselijk belang of wijkvereniging, sport- of cultuurvereniging, dorps/buurthuis, enzovoort), maar ook als inwoner. De bijdrage is bedoeld voor eenmalige kosten voor initiatieven en vernieuwende (onderdelen van) evenementen/activiteiten, die bijdragen aan leefbaarheid. Meer informatie op www.dekrachtvansalland.nl/4d of Giny Hoogeslag, telefoonnummer (06) 1348 8937.

Lees ook

Bootcamps voor sporters met beperking

REGIO – Om fit aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen organiseren de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.