Europees Parlement stemt in met afschaffen zomer- en wintertijd

Het Europees Parlement stemde dinsdagmiddag in met afschaffen van het verzetten van de klok. Wanneer een meerderheid van de lidstaten er ook mee instemt, gaan de zomer- en wintertijd in 2021 verdwijnen.
De verwachting is dat zo’n meerderheid er nog niet snel is. Nederland heeft al aangegeven eerst een onderzoek te willen naar het verzetten van de klok.
Wanneer EU-lidstaten instemmen met de afschaffing, kunnen ze vervolgens zelf bepalen of zij daarna permanent op zomer- of wintertijd overschakelen.
Tegenstanders van de zomer- en wintertijd zeggen dat het draaien aan de klok slecht is voor de gezondheid. Het zou onder meer leiden tot hoge bloeddruk en hartklachten.

2 REACTIES

  1. Als er wel niet iets is wat Europese landen verbindt, dan is het wel de zomer/wintertijd. Hierdoor kan bijna de hele EU 1 tijd aanhouden. Met de echte tijd (wintertijd) gaat in de zomer de zon te vroeg onder in Oost-Europa en in de winter komt de zon te laat op in West-Europa. Met de omschakeling tussen zomer- en wintertijd kunnen toch (bijna) alle landen comfortabel 1 tijd hanteren. Maar ja, het plan van afschaffing komt van drinkebroeder Juncker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.