Enschede’s Byzantijns Kozakken Koor en Slavisch Byzantijns Koor Zwolle in Plaskerk

RAALTE – Het Enschede’s Byzantijns Kozakken Koor en het Slavisch Byzantijns Koor uit Zwolle verzorgen op zondagmiddag 24 maart een concert in de Plaskerk van Raalte. De twee koren treffen elkaar daar voor het eerst, maar hebben diverse overeenkomsten qua repertoire.

Het programma omvat een mix van Byzantijnse, Slavische en Kozakkenliederen. Byzantijnse en Slavische liederen vormen de sacrale zang van de christelijke kerken die de orthodoxe traditie volgen. Oude Joodse en Griekse elementen zijn hierin terug te vinden. De kerngedachte bij deze oeroude geloofsmuziek is dat het om de heilige zang van engelen gaat. Soms vederlicht in melancholieke liefdesliederen, dan weer breed en gespierd in vrijheidsliederen uit het strijdbare verleden van de kozakken.

Het Slavisch Byzantijns Koor Zwolle telt twintig leden (waarvan één uit Raalte). Sinds 2017 staat het onder leiding van de van origine Oekraïense dirigent Irina Chaykovsky. Het Enschede’s Byzantijns Kozakken Koor bestaat uit 27 zangers (waarvan twee uit Raalte). Paul Kempers zwaait er met de dirigeerstok.

Aanvang is om 14.30 uur; de deuren zijn geopend vanaf 14.00 uur. Kaarten à 12 euro zijn verkrijgbaar bij de Bruna en Passie-Flora in Raalte en via e-mail: impresariaat@ebkk.nl. ’s Middags aan de kassa kosten kaarten 15 euro. De bedragen zijn inclusief koffie/thee in de pauze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.