Def Americans bij Reimink Heeten

HEETEN – Johnny Cash-tributeband Def Americans treedt op zaterdag 16 maart op in Reimink Heeten. Deze formatie uit Eindhoven geldt als de beste Cash-tributeband van het land.

De horecagelegenheid geeft daarmee een vervolg aan de concertserie ‘Tribute to the Legends’ waarmee eerder al coverbands van Creedence Clearwater Revival en Fleetwood Mac naar Salland zijn gehaald. Artiesten als Waylon en Bökkers; allemaal vonden ze een deel van hun inspiratie in het oeuvre van Cash. Voor de een zijn het de teksten, voor de ander de muziek en voor weer een ander de sfeer van rebellie. Kortom, de ‘Man in black’ is zeker niet onomstreden, maar wel door velen geliefd.

Def Americans schakelt moeiteloos tussen de rockabillynummers op het Sun-label, de rebellie van de Folsom Prison- en San Quentin-live albums en de broze, kale sfeer op de American Recordings. Net als Johnny Cash met June heeft ook Def Americans een eigen muze in de persoon van Kim Wolterink. Vanaf het ontstaan in 2007 heeft de tribute-band menig(e) kroeg, podium, feesttent, festival en theater plat gespeeld. Het ultieme ‘seal of approval’ kwam toen Def Americans werd benaderd om Tommy Cash te begeleiden in zijn ‘My Brother Johnny’ concerten in Nederland.

Aanvang is om 20.00 uur. De entree bedraagt 17,50 euro. Meer informatie op staging2.reiminkheeten.nl.

Foto: Gijs Spierings

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.