Cursus Digisterker in bibliotheek

RAALTE – Bibliotheek Salland biedt vanaf donderdag 21 maart de cursus Digisterker aan in de bieb in Raalte. Huurtoeslag regelen, werk zoeken, een nieuw paspoort aanvragen of een verhuizing doorgeven: meer en meer overheidszaken gaan digitaal. Veel mensen vinden dat (nog) lastig. Voor hen is er de cursus Digisterker. Deelnemers leren hoe ze kunnen zoeken naar informatie over overheidsdiensten en hoe ze ermee kunnen werken. Bijvoorbeeld: hoe werkt de site van de gemeente en wat moet je doen om online een identiteitsbewijs aan te vragen? Ook gaat de cursus in op de vraag wat de overheid over mensen weet, zoals de opbouw van hun AOW. Daarnaast komt de DigiD aan de orde, de ‘digitale sleutel’ voor de overheid. De cursus bestaat uit vier lessen op de donderdagochtend. De deelnemers worden intensief begeleid. Ze moeten al een beetje met computers en internet kunnen omgaan. De deelnamekosten bedragen 15 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.