Gastlessen op Linderte moeten leerlingen warm maken voor klassieke muziek

RAALTE – Zang en Oratoriumvereniging Raalte gaat op vrijdag 5 april naar basisschool de Linderte om muzieklessen voor de kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 te verzorgen. Dat gebeurt op verzoek van de gemeente Raalte. Dit om de kinderen warm te maken voor klassieke muziek.

De leden van het koor vertellen over J.S. Bach en het ontstaan en de betekenis van de Johannes Passion. Verder geven ze uitleg over de gebruikte muziekinstrumenten en zingen ze enkele fragmenten. De leerlingen worden vervolgens uitgenodigd om op zondagmiddag 7 april naar de generale repetitie in de Basiliek te komen. Zij kunnen dan kijken en luisteren en deelnemen aan een quiz.

Zondagavond 7 april vindt de uitvoering plaats van de Johannes Passion van Bach. Kaarten kosten 20 euro, inclusief koffie/thee en tekstboek. Ze zijn verkrijgbaar bij Passie-Flora in Raalte, bij leden van het koor en op de dag zelf vanaf 19.00 uur bij de ingang van de Basiliek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.