Commissaris van de Koning sluit burgemeesters en journalisten op

ZWOLLE – In het belang van de democratie sloot Commissaris van de Koning Andries Heidema vandaag acht burgemeesters en vier journalisten op in de Oude Statenzaal van Overijssel. Met deze opsluiting vond de lancering plaats van de Escape Room Oude Statenzaal. In twee teams streden burgemeesters en journalisten uit Twente tegen de burgemeesters en journalisten uit West Overijssel. De burgmeesters van Rijssen, Hellendoorn en Dalfsen deden onder andere mee. Tussen de rijke geschiedenis van groen velours banken en oude glas in lood ramen hadden de teams 60 minuten om uit de oude Statenzaal te ontsnappen. Team West Overijssel wist uiteindelijk als enige te ontsnappen en het spel te winnen.De escape room is de afgelopen maanden ontwikkeld door de provincie Overijssel als onderdeel van het democratieprogramma Overijssel Doet Mee!, met als doel om jongeren structureel meer bij de democratie te betrekken. De escape room is ook onderdeel van het DemoCrazy Festival van 16 tot 20 maart in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. Dit om de opkomst onder jongeren te bevorderen. Commissaris van de Koning Andries Heidema: “Democratie is het grootste goed dat we hebben als samenleving. Hoe mooi is het om jongeren met een escape room, die nu al vele malen is overtekend, jaarrond te betrekken bij de provincie en de waarde die democratie heeft. Zeker nu, in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. En wie weet geeft het net dat extra zetje voor die o zo belangrijke handeling op 20 maart: stemmen!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.