College Olst-Wijhe op bezoek in Olst

WIJHE – Het college van B&W van Olst-Wijhe brengt op donderdag 21 maart een kernenbezoek aan Olst. Dat vindt plaats in de serre van het Bakhuus aan de Aaldert Geertsstraat 42. De organisatie is mede in handen van PB Olst.

Er zijn veel onderwerpen die spelen in Olst. Denk aan de maatregelen die genomen worden voor het verkeer, de mogelijke clustering en verplaatsing van scholen en de woningbouw op het Abersonterrein. Maar er gebeurt ook veel op het gebied van energiebesparing. Buurkracht vertelt die avond hoe mensen daarbij ondersteund kunnen worden. Buurkracht is een maatschappelijk initiatief, dat gratis ondersteuning biedt bij collectieve inkoop van zonnepanelen en isolerende maatregelen. Een inwoner uit Wesepe vertelt die avond over zijn ervaringen met Buurkracht.

De gemeente geeft informatie over de Stimuleringsregeling Toekomstgericht Wonen. Daarbij helpt de gemeente inwoners met het geschikt maken van hun woning om er langer te kunnen wonen. Dit kan door een lening aan te gaan om de woning levensloopbestendig te maken en daarnaast te verduurzamen. De lening kent drie varianten (Stimuleringslening hypothecair, Stimuleringslening consumptief en de Verzilverlening). Bij de variant Verzilverlening is het mogelijk om de lening van maximaal 40.000 euro pas na de verkoop van de woning terug te betalen, inclusief de maandelijkse rente. Tijdens het kernenbezoek wordt een korte toelichting gegeven.

Tijdens het kernenbezoek is er voldoende tijd om vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders. Iedereen is welkom. Het programma start om 20.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.