CDA wil Overijssels film- en theaterfonds

REGIO – “Het CDA wil dat de provincie aan de slag gaat met stimuleringsbeleid voor lokale theater en filmproducties in de vorm van een Overijssels theater- en filmfonds met € 1 miljoen waarmee ter aanvulling op sponsoring van bedrijven en andere subsidiebronnen meer theater- en filmproducties in Overijssel mogelijk worden” , kondigt fractievoorzitter Eddy van Hijum aan.

“Het zijn vaak producties over een historisch thema waarbij professionele en amateurspelers samenwerken. Ook zijn er veel vrijwilligers betrokken bij de organisatie en uitvoering. Bij ‘Het Verzet Kraakt’ en ‘Stork’ kwamen duizenden bezoekers kijken en ze zijn natuurlijk ook een broedplaatsen voor talentontwikkeling. Dit moeten we koesteren en uitbouwen”, zegt van Hijum.

De komende Statenperiode wil het CDA ook het accent leggen op de mens en de samenleving, bijvoorbeeld door te investeren in sociale kwaliteit, sport en cultuur. Susan Faal: “We hebben als provincie de laatste jaren naast grote ook veel kleine evenementen kunnen steunen. Het is nu tijd om ook meer naar cultuur te kijken”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.