Carmel wil alle leerlingen een buitenlandse ervaring bieden

RAALTE – De ene groep vmbo-leerlingen van Carmel College Salland is nog maar net terug van een avontuurlijke reis door Marokko en volgende week vertrekt alweer een groep vmbo-leerlingen naar Italië voor een uitwisseling. De leerlingen verblijven een week in een gastgezin om zo kennis te maken met een andere taal, cultuur en leefgewoontes. Ze brengen ook een bezoek aan het stadion van Juventus en de Fiat-fabriek. In november brachten de Italiaanse leerlingen al een bezoek aan Raalte dus het wordt een vrolijk weerzien voor de leerlingen. Het vmbo organiseert elk jaar diverse internationale activiteiten om de leerlingen de kans te bieden met school naar het buitenland te gaan en nieuwe ervaringen op te doen. Dit jaar staan er naast de reizen naar Marokko en Frankrijk uitwisselingen met Italië, Griekenland en Oostenrijk op het programma. Projectleider Ellen Amse: ‘Leerlingen kunnen deelnemen aan uitwisselingen naar verschillende landen, of zich inschrijven voor een avontuurlijke reis binnen of buiten Europa. Ook gaat er elk jaar een groep naar Engeland om daar een deel van hun spreekvaardigheidexamen te doen en naar Duitsland om de taal te oefenen. Voor elk wat wils. Leerlingen komen uit hun comfortzone, doen nieuwe ervaringen op en verleggen hun grenzen. Deze ervaringen leveren een bijdrage aan hun persoonlijke ontwikkeling. Je ziet leerlingen groeien. Het is een schat aan ervaringen die niemand hen meer afneemt.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.