BuurtAED-actie aan de Rozemarijn in Raalte groot succes

RAALTE – In de straat Rozemarijn hangt binnenkort een AED. De buren hielden samen een inzamelactie voor een AED, via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting. De actie was een groot succes, de buurt haalde binnen twee weken voldoende geld op om de AED met bijpassende buitenkast te kopen.

Initiatiefnemer van de actie Niek Schutte: “Hartverwarmend om te zien hoe betrokken mensen in de buurt zijn. Binnen twee weken is er een fors bedrag bij elkaar gebracht om dit mogelijk te maken. Het leeft bij de mensen, al hopen we de AED niet te hoeven gebruiken. Echter is onze wijk zo een stuk veiliger. Onze BuurtAED komt aan de buitenmuur van de Rozemarijn 5 te hangen. En wordt aangemeld bij het oproepsysteem voor burgerhulpverleners en deze is dan dag en nacht beschikbaar. Zodra iemand in onze buurt 112 belt en een hartstilstand blijkt, worden de burgerhulpverleners opgeroepen die de AED op kunnen halen. Daarom is een AED in de buurt zo belangrijk. Via deze weg wil ik de donateurs dan ook hartelijk bedanken. Kunt u reanimeren of omgaan met een AED, meld u dan aan bij HARTSLAG.NU!”

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70 procent van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen zes minuten gestart wordt met reanimeren en een AED wordt ingezet. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en staan aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Lees meer op staging2.buurtaed.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.