Burgemeester Dadema bezoekt jubilerend bruidspaar

Burgemeester Dadema heeft een bezoek gebracht aan meneer en mevrouw Van der Hulst in verband met hun 60-jarig huwelijk. Jan van der Hulst (86) is geboren in Schoonheeten. Na de lagere school ging hij naar de Ambachtsschool en naar de Vaktekenschool. Hij ging werken bij aannemer Onderdijk en later bij aannemer Hoekerswever. Na zijn militaire dienst ging hij werken als dakdekker bij Key & Kramer. Daar heeft hij 38 jaar gewerkt. Op zijn 60ste kon hij gaan genieten van zijn pensioen. Op 13 maart 1959 is hij getrouwd met Diny Klein Woolthuis.

Diny (81) is geboren op de Wolthaarshoek. Dat heet nu de Krieghuusweg en haar ouderlijk huis staat er nog steeds. Na de lagere school ging zij naar de Huishoudschool. Daarna werkte ze bij verschillende mensen in de huishouding. Na haar trouwen kwamen de kinderen en zij zorgde voor hen en het huishouden. Ze kregen 5 kinderen, 3 dochters en 2 zonen. In totaal hebben ze 7 kleinkinderen. Ze wonen al 60 jaar op dezelfde plek. Het huis wat er stond hebben ze afgebroken en Jan heeft er zelf een nieuw huis op gebouwd.

Jan maakt graag kruiswoordpuzzels, is druk met zijn moestuin en het verzorgen van het paard; daar rijdt de jongste dochter nog steeds op. Diny maakt ook kruiswoordpuzzels, tuiniert graag, fietst wekelijks met vriendinnen en één keer in de week gaat ze naar de gym. Gezamenlijk fietsen ze er ook heel wat af. 4000 kilometer per jaar is geen uitzondering. Ze wonen nog steeds zelfstandig en kunnen nog alles. Ondanks dat Jan 3 jaar geleden 2 omleidingen heeft gehad. Voor hun leeftijd zijn ze nog fit en vitaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.