Brett: Kanjer

Alle weekjes zijn me doorgaans de weekjes wel, maar ook vorige week was me wel weer het weekje. Het kalifaat in Syrië werd voor 100 procent verslagen, in Vegelinsoord werd het eerste kievitsei gevonden en dichterbij bij huis, in Salland, kreeg ik een berichtje van Jolanda: ‘Hoi Brett, ik vroeg me af of je wellicht een grappig, zielig stukje mbt ‘goed huis gezocht voor’ onze aanloopkater zou willen schrijven. Hoeft niet hoor, als je dat niet wilt, maar jij kunt wel een groot publiek bereiken. Groet, Jolanda.’

Een verzoekcolumn. Ik voelde me gestreeld, vooral door ‘dat grote publiek.’ Of Jolanda dat helemaal goed inschatte, wist ik niet, maar wat deed dat er toe?

Ik vond het een goed idee maar wilde wel een tegenprestatie van haar. Ik antwoordde dan ook: ‘Dag Jolanda. Ik ben onder de indruk dat je zo begaan bent met het lot van deze prachtige kater. Ik zal een melding maken in Het Weekblad voor Salland. Doordat ik zo’n groot publiek bereik, lijkt me de kans op een match tussen aanloopkater en (nieuwe) baas/bazin behoorlijk groot. Ik wil echter wel iets van jou terug, namelijk dat je in de loop van 2019 minimaal 20 hartjes of duimpjes op mijn website plaatst als reactie op de columns. Verder zou ik het op prijs stellen als je een paar keer commentaar levert in de kantlijn. Iets in de trant van: Prachtige column weer. Echt heel goed. Wordt het voor jou niet eens tijd om te promoveren naar Volkskrant, NRC, Radio 1 of DWDD? Groet, Brett.’

De kater is uitzonderlijk lief, aanhankelijk maar toch spontaan, sierlijk en makkelijk in de omgang, ook met kinderen. Kijkt u even naar de foto, beste lezers. Dit is toch een echte kanjer?

staging2.brettsnap.nl
brettcolumn@hotmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.