Brett: K

Om mijn geheugen een handje te helpen schreef ik curry met een k. Sinds de kinderen de deur uit waren werden de boodschappenlijstjes steeds korter. Deze was ook nog eens licht allitererend van aard: vier begin K’s, ketchup-kurry-koffie-koekjes. Vol vertrouwen in mezelf liet ik het briefje op het aanrecht liggen. Dat had ik niet nodig.

In de Albert Heino kwam de afleiding. Prince speelde Purple Rain supermarktmuziek. Bij de groente stond een aardige man, die ik weliswaar kende, maar waar ik ‘even geen zin in had’. Een voormalig basisschoolklasgenote van mijn dochter duwde een kinderwagen. Ik rekende uit. Zesentwintig jaar en moeder. Waarom ook niet? Bij de autodrop knipperde een Floris van Bommel reclamebordje.
Twee K’s lagen al in mijn kar. Ketchup en Kurry. Om mijn K-dag compleet te maken koos ik Koggetjes (roomboter met stukjes butterscotch) als derde K uit de meterslange koekjesstelling.

Nog één K te gaan. Even denken. Ik probeerde me af te sluiten voor de afleiding. Focussen nu. Wat was verdorie die vierde K ook al weer? Artikelen met een K schoten als vallende sterren door mijn hoofd. Krentenbrood, kaas, karnemelk, komkommer, katenspek, kinderchocolade. Allemaal dingen die ik niet nodig had. Ik wist het echt niet meer. De vierde K was ergens in het heelal verdwenen.
Zwaar teleurgesteld in mezelf en geconfronteerd met de lekkende schotten tussen mijn hersengebieden haakte ik mijn kar aan de rij boodschappenwagens.

De volgende ochtend stond Gerard in bosbouw-outfit voor de deur. Wij mannen gingen er vandaag eens even een paar omzagen en we waren er klaar voor. Tweetaktolie, krakende stammen, onvermoeibare lichamen en jankende kettingzagen. Zo’n dag werd het. Maar eerst maar eens een stevige bak koffie. Koffie! Natuurlijk! De verloren K. Hij was terecht. ‘Jo Gerard. Alles ok? Euh… Zin in een kopje thee?’

brettcolumn@hotmail.com
staging2.brettsnap.nl

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.