Bouw, leefbaarheid en verduurzaming in Salland

RAALTE – Naar aanleiding van de Provinciale verkiezingen bezochten afgelopen vrijdag, VVD kamerlid en inmiddels Raaltenaar Daniel Koerhuis, tezamen met Wim Tutert (nr 9. op de VVD lijst van de Provincie Overijssel) het kantorencomplex de Berk, aan de BK straat in Raalte. Onderwerpen van gesprek waren onder meer het bouwen van woningen, de leefbaarheid, verduurzaming en wonen en werken in Salland. Bert Liefers van Finenzo Raalte pleitte voor een starterslening voor jonge en startende woningzoekenden. Willem Schurink als projectontwikkelaar zette in op goedkopere en duurzame mogelijkheden van woningbouw. Ook de plannen voor het centrum van Raalte kwamen aan bod, met als doel deze meer allure te geven, opdat winkelend publiek en vooral toeristen Raalte centrum zullen bezoeken en de leegstand van het centrum afneemt. Wilco Lindeboom van Lindenhorst makelaars gaf aan dat de krapte op de woningmarkt nog wel een thema is. Hij ziet wel langzame verschuiving en pleitte voor een goede taxatie in verband met verduurzaming en waardebepalingen. Richard Pronk van Hoogeslag bouw ziet de vele mogelijkheden en toepassingen voor aantrekkelijke energieneutraal zuinige woningbouw, zowel bij bestaande bouw als bij nieuwbouw. Nijhof Installatie is erg ver en loopt voorop in de ontwikkeling en innovatie van toepasbare CO2 neutraal vrije installaties .

Foto (eigen foto de Berk): Willem Schurink , Bert Liefers , Wim Tutert , Daniel Koerhuis , Wilco Lindeboom en Rob Aa

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.