Bijzonder concert door Heino Vocaal

HEINO – Afgelopen weekend werd er in in de Nicolaas kerk te Heino een concert gegeven door Heino Vocaal. Onder leiding van Joan Jonkman werd een verrassend programma gepresenteerd: een programma met uitsluitend hedendaagse componisten. Voice-over Rosalinda van Dijkhorst gaf een duidelijke uiteenzetting van de uitvoerende werken.
Jacob de Haan schreef onder meer veel muziek voor harmonie en fanfare orkest zoals Oregon en Concerto d’amore.
Bij Heino Vocaal was het oog gevallen op de Missa Brevis. Een volledige Mis met Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus, Benedictus en Agnus Dei.
Bijzonder spannend was de uitvoering van de Five Hebrews Love songs van Eric Whitacre met subtiel pianospel van Marijn Siero en Maaike Gerritsen op viool.
Tussen de koorwerken door zorgden Arjan Eek klarinet, Maaike Gerritsen viool en Henk Linker orgel voor instrumentale intermezzi. Arjan Eek begaf zich ietwat in de carnaval sfeer. l.
A capella werd gezongen Ubi Caritas van Ola Gjeilo.
Tot slot klonken Look at the world en When the saints go marching in van John Rutter.
Heino Vocaal oefent op de maandagavond van 19.45 tot 21.45 uur in Zaal de Herenbrink van Het Woolthuis in Heino.
Financieel werd dit concert mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuur Fonds, Gemeente Raalte, de Stichting Roelofs Dijkslag Stichting en Van Dam Heino. Leerlingen van groep 8 van de Springplank hebben meegewerkt bij de totstandkoming van de flyer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.